Solhagaparken Vårby

Solhagaparken, Vårby

Projektet består av nybyggnation av bostadshus i Vårby, Huddinge.

Solhagaparken, Vårby

Den största svårigheten i detta projekt var grundläggningen, då djupet ner till berg är upp till 80 m och marken består av lös lera. Lösningen i detta fall blev friktionspålar på cirka 45 meters längd.

Byggnaden är uppförd i 5 plan i hästskoform, delvis med källare.
Dessutom uppfördes ett parkeringsgarage.

Stommen i detta projekt består av prefabricerad och platsgjuten betong, samt stålpelare i fasad av utfackningsväggar med isolerade träreglar. Taket består av takstolar av trä som klätts med råspont och sedum.

Huset innehåller mindre lägenheter 1-3 rok på mellan 35 och 73m², som nås från loftgång på gårdssidan. De flesta lägenheterna är genomgående och har balkong.

Att jobba med oss är att undvika dramatik och alltid få det man betalar för. Inte ens vårt namn, Knut Jönson Ingenjörsbyrå i Sigtuna AB, är speciellt uppseendeväckande.

Fler referenser

Vemdalens kyrkby 43:457

Vemdalens kyrkby

Bottenvåningen är utförd med isolerade betongväggar och betongbjälklag och övervåningen med isolerade träregelväggar och tak av limträ.

Totthyllan 35, Åre

Totthyllan Åre

Projektet består av nybyggnation av bostadshus i Åre. Byggnaden är i tre plan med en separat lägenhet i bottenplan och en större bostad på de två övre planen.

Kv Ferdinand

Kv Ferdinand

Projektet innehar 1043 nya studentbostäder. Byggnaden är uppförd i 6 plan. Husen innehåller mindre lägenheter 1-2 rok på mellan 16 och 50m².